Jeugd

Waarom doen kinderen Taekwon-Do ?

Taekwon-Do is een goede lichamelijke scholing die veelzijdige motorische ontwikkelingen, doorzettingsvermogen en zelfbeheersing stimuleert. Door Taekwon-Do training kunnen kinderen zelfvertrouwen en hun gevoel van eigenwaarde versterken. Kinderen leren samenwerken en rekening houden met elkaar. Ze leren op een verantwoorde manier met kracht en macht omgaan en voor zichzelf opkomen. Vaak voelen ze zich hierdoor meer op gemak waardoor ze zich op school beter kunnen concentreren. Bovendien zitten ze beter in hun vel.

Zelfvertrouwen en discipline met een glimlach

In Taekwon-Do vinden we het belangrijk dat kinderen succes-ervaringen hebben in de training en liefst ook daarbuiten. Succes-ervaringen versterken het zelfvertrouwen. Instructeurs streven ernaar dat ieder kind zich gezien voelt en een complimentje krijgt wanneer het zijn best doet. Humor en plezier maken daar een belangrijk deel van uit. Tijdens de trainingen worden serieuze instructies afgewisseld met spelelementen. Het fysieke deel van de training is aangepast aan het fysieke en mentale niveau van de kinderen. In Taekwon-Do zijn er duidelijke regels voor wat wel en niet mag naar de docent en klasgenoten. Echter: we hanteren discipline met een glimlach!

Graduatie-systeem en lesstof

Kinderen volgen hun eigen lesprogramma, dat is aangepast aan hun geestelijke en lichamelijke ontwikkeling. Elke band heeft zijn eigen lesstof. Wat de kinderen leren hangt af van het niveau waarop ze zitten. Het behalen van een volgende band is een belangrijk educatief instrument voor de ontwikkeling van ieder kind. Kinderen leren om doelen te stellen en te werken aan dit doel. De vreugde en trots bij het behalen van een graduatie geeft ze het gevoel dat inzet loont en dat zij succesvol kunnen zijn. Vertrouwen groeit zo stapsgewijs. Ons belangrijkste doel is dat kinderen goede sociale vaardigheden ontwikkelen en wat ze leren kunnen gebruiken ook in andere gebieden van het leven.

Het Taekwon-Do Kids Development Program: voor de jongsten

Speciaal voor de jongsten onder ons heeft de International Taekwon-Do Federation een TKD programma voor kinderen ontwikkeld. Dit programma is gemaakt voor kinderen van 4 tot 7 jaar. Echter, iedereen kan zijn voordeel doen met de inhoud van dit programma, ongeacht leeftijd. Taekwon-Do is een Koreaanse zelfverdedigingskunst. Het is een modern en effectief systeem gebaseerd op duidelijke morele en ethische richtlijnen. Taekwon-Do is een ideale activiteit voor kinderen omdat het gebruik maakt van het gehele lichaam en natuurlijke bewegingen bevat.

Het Kids Development Program gaat verder dan zelfverdediging alleen. Het omvat ook lessen over zelfbescherming, belangrijke levensvaardigheden en karakterontwikkeling. De belangrijkste zorg van iedere ouder is de veiligheid van zijn/haar kind. Daarom zijn er diepgaande veiligheidsgerelateerde modules, die gaan over onderwerpen als het omgaan met pesters en vreemden, in dit programma opgenomen.

Heeft uw kind nu de cruciale leeftijd bereikt waarop ze deel gaan uitmaken van de samenleving en vatbaar zijn voor allerlei indrukken? Ons programma zet aan tot positieve opvattingen, normen en waarden en zelfvertrouwen om uw kind een geweldige start in het leven te geven.