Seminar bij Fortitude Taekwon-Do Academy East Grinstead

Geplaatst op 18-06-2024.

In het weekend van 15 & 16 Juni was GM Willy uitgenodigd in England voor het verzorgen van een seminar.

Op de zaterdag werd er begonnen met een kinderen groep, een 35 stuks welke kennis maakte de sparring drills van GM Willy. Op het einde kon iedereen ook nog even op de foto om zo het moment vast te leggen. Talent zat er zeker ook in deze groep, sommigen beschikten over erg mooi voetenwerk.

Kids groep

 

Na een half uurtje pause werd er meteen opgestart met de junior/senior groep die bestond uit ruim 50 atleten. Na een aantal opwarm spellen en basis sparring oefeningen werd er overgestapt naar de combinaties. Hard werken maar ook tijd voor een lach natuurlijk. Maar na 3 uurtjes was de pijp leeg bij de meesten en werd er geëindigd met enkele team oefeningen waar de matten weer mooi zuiver van werden 🙂

Na de groepsfoto gemaakt te hebben en iedereen die ook nog op de foto wilde was het tijd om terug te gaan naar het hotel. In de avond met een groep gezamenlijk wezen eten bij de locale Italiaan, en dat was een goede.

Zondagmorgen was de seminar zelfverdediging in de plaatselijke Dojang deze keer, andere setting met een 20 atleten/instructeurs waar ik mijn visie en ideeën heb gegeven over zelfverdediging. Dit werd met veel enthousiasme ontvangen.

Daarna al weer tijd om huiswaarts te gaan na dit bliksembezoek, op het vliegveld nog snel de eerste helft van Nederland vs Polen gekeken en s’avonds weer lekker thuis.

Mooie seminar met leuke en enthousiaste mensen.