O-ITS cursus bij Difesa Sports op 7 Juni

Geplaatst op 16-05-2024.

Op vrijdag 7 Juni zal er een O-ITS opleiding verzorgd worden bij Difesa Sports.

Deze cursus komt overeen met de Difesa Sports D-cursus, echter om voor je zwarte band (1e Dan) op te mogen moet je in het bezit zijn van een O-ITS certificaat.

Bij Difesa Sports kan/mag iedereen vanaf blauwe band met een minimale leeftijd van 12 jaar deze O-ITS volgen. Zeker in de planning naar je zwarte band toe is het aan te raden om dit op tijd te doen!

Op vrijdag 7 Juni zal de cursus geven worden van 18:00 tot ongeveer 20:00 uur, dit bij Fitnessclub Helmond.

Kosten cursus: € 35,00

Opgeven hiervoor is mogelijk tot en met maandag 3 Juni via de mail bij GM Willy van de Mortel.

GM Willy van de Mortel

Difesa Sports
wvdmortel16@gmail.com | +31 6 21500360
www.difesasports.nl
Aanmeldingen: Sven Langenhuijsen, Norah van Hoek, Ava Jansen, Martine Linders-Swan, Thijs Linders, Ben Linders

Ondersteuner I.T.F. Taekwon-Do Sportleider

Wat is de O-ITS opleiding?
O-ITS staat voor Ondersteuner I.T.F. Taekwon-Do Sportleider. Met het oog op de maatschappelijke ontwikkelingen is de relevantie voor een gedegen opleidingsaanbod gegroeid. Ouders willen hun kind met een gerust hart naar de training kunnen sturen en de trend is dat ze meer verwachten van een trainer dan alleen technische kwaliteiten. De vraag naar gediplomeerde instructeurs is daardoor de laatste jaren enorm toegenomen en de verwachting is dat deze ontwikkeling zich komende jaren op hetzelfde tempo voortzet.

Omdat I.T.F. Nederland staat voor hoge kwaliteit en een waardevolle aanvulling binnen de samenleving wil zijn, willen we het sportkader van aangesloten clubs en scholen graag een gestructureerd programma van opleidingen en trainingen aanbieden. Op deze wijze kunnen we met elkaar verder groeien op het gebied van methodiek, pedagogiek en didactiek. Het uiteindelijke doel is om leden te kunnen garanderen dat bij I.T.F. Nederland aangesloten clubs en scholen in een, zowel fysiek als mentaal, veilige sfeer kan worden genoten van het officiële I.T.F. Taekwon-Do.

Kwalificatie voor Danexamen:
Per 1 september 2019 treedt in werking dat:

  • Indien je examen wilt doen voor je 1e Dan, je de opleiding Ondersteuner I.T.F. Taekwon-Do Sportleider succesvol moet hebben afgerond.

Instroomeisen:
12 jaar en met een minimale graduatie van 6e Gup

Wie mag de O-ITS opleiding geven?
De opleiding mag gegeven worden door een Zelfstandig I.T.F. Taekwon-Do Sportleider en/of (Grand)Master. Op de website van I.T.F. Nederland staat een overzicht van alle Zelfstandig I.T.F. Taekwon-Do Sportleiders.