Eins, eins zwei tijdens de Open Duitse kampioenschappen.

Geplaatst op 24-03-2024.

Zaterdag 23 maart vertrokken de deelnemers Jersey Ter Burg en Cody Oranje samen met coach Mishel Petrovic naar Monheim in Duitsland om deel te nemen aan de Open Duitse kampioenschappen. Voor beide atleten en hun coach een van de laatste testen voordat ze afreizen naar het EK in Polen over een paar weken.

Met z’n drietjes proberen de dag van een EK na te bootsen tijdens een wedstrijd in Duitsland, dit was een van de doelen. Maar natuurlijk ook de hele omgang met elkaar en niet te vergeten de wedstrijd natuurlijk.

En die verliep goed, Jersey wist bij de pre-junior 1e Dan een eerste plaats te winnen op het onderdeel Tuls. Maar ook bij het sparren waren haar tegenstandsters een maatje te klein voor haar en ging ze huiswaarts met ook hier een verdiende eerste plaats.

Cody nam deel aan het onderdeel sparren -69 kg (een klasse hoger als tijdens het EK) hij had de pech dat hij zijn eerste Duitse tegenstander iets te hard raakte (vond de jury) en zodoende moest hij later genoegen nemen met een mooie tweede plaats. Maar wel het doel bereikt door wat dingen te proberen etc.

Nu gaan ze nog de laatste puntjes op de i zetten richting het EK.

Hartelijk dank coach Mishel.

Jersey 1e met tuls

Jersey 1e met sparren.

Cody 2e met sparren (andere lag in de kreukels)

DIFESA SPORTS TOPPERS