Verslag Barada Camp

Geplaatst op 25-05-2022.

De familie Ter Burg was dit jaar naar Slovenie afgereisd voor a break in de mei vakantie. Tevens bezochten ze daar ook het jaarlijkse Barada camp, verder was ook nog Cody Oranje daar aanwezig. Hier een klein verslagje van Sydney over haar ervaring op het camp.

Nadat het helaas 2 jaar niet door kon gaan werd dit jaar eindelijk het Barada camp weer gehouden in Rogla, Slovenie. We hadden er naar uitgekeken. Wat in de winter gebruikt word als Olympisch wintersportresort op 1500 meter hoogte, was nu de plaats voor een hele groep enthousiaste sporters om een weekend te trainen. Op vrijdag werden we hartelijk verwelkomt door Bianca Barada en kregen we het uiteindelijke programma uitgedeeld.  Je kan hier natuurlijk taekwondo-lessen volgen, maar ook Bianbox, aerokickboxing, MMA, kickboxing, boxing en stretching lessen. Elk jaar worden deze lessen gegeven door grootheden uit de sport zoals dit jaar: Tomaz Barada, Zelg Galesic, Stephen Tapilatu, Elijah Everill, Bianca Barada, Ales Zemljic en Edi Viskovic. Als je een uurtje rust nodig had, kon je buiten gaan wandelen in de natuur of binnen gaan zwemmen. Elke avond is er een feestje, maar de ‘beroemde’ Barada-party in thema is op zaterdag. Hier wordt dan ook alles voor uit de kast gehaald.

De groep sporters die hier naar toe komen zijn heen divers, zowel in leeftijd en nationaliteit als ervaring. Dat maakt het zo geweldig. Iedereen leert van elkaar en iedereen is gelijk. Het is altijd leuk om iedereen weer te zien en nieuwe mensen te leren kennen. Zeker na corona was het nu extra speciaal en een leuke manier om alles los te laten. Op naar 2023.

Wie gaat er mee in 2023?