Difesa Sports op LTC in Vianen

Geplaatst op 15-05-2022.

Op de LTC (landelijke technische cursus) vanaf rode band in Vianen zaterdag j.l. was Difesa Sports natuurlijk ook van de partij.

Deze dag werd georganiseerd en verzorgd door het CTO waarvan ook Saseong Willy deel uit maakt. Van Difesa Sports waren verder aanwezig Joëlle Keijers, Denise Keijers, Sem van den Elsen, Jersey Ter Burg en Marcin Maciaczyk.

Er waren meer dan honderd Taekwon-Doïn met rode band en hoger aanwezig. We hebben natuurlijk de drie hoogste tul per graduatie behandeld. Daarnaast gaf sabum Claudia een leuke en effectieve warming up, sabum Rory liet iedereen hard werken met dynamische schoppen en zelf verzorgde Sahyun Martijn blokken met oefeningen en info over de achtergronden van Taekwon-Do. In het kader van de Imjin oorlog (1592 t/m 1598 in Korea, waar de naamgevers van de tul Choong-Moo, Choong-Jang en So-San een rol in speelden) hebben we buiten in de zon een veldslag uitgevochten. En ter ere van de patriotten die zich tegen de bezetting van Korea verzetten (1910 t/m 1945) heeft iedereen zich stevig in het zweet gewerkt (24 schoppen voor Do-San, 32 voor Joong-Gun… helaas was er geen tijd voor de 45 van Eui-Am en de 33 van Sam-Il).

In bijgaande foto’s en filmpjes krijg je een impressie van deze leuke dag. Zeker een aanrader!