EK in Porec weer achter de rug

Geplaatst op 09-05-2022.

Het EK in Porec, Kroatie zit er al weer een weekje op, weer hersteld en op weg naar het EK 2023 in Roemenie.

Van Difesa Sports was Cody Oranje de deelnemer die deel uit maakte van het Nederlands team. Hij kwam uit op de onderdelen tul 3e Dan en sparring -63 kg.

Bij tul kwam hij tot de kwartfinale, een mooie prestatie waar de verschillen erg klein zijn. Bij het sparren moest hij het opnemen tegen een Noorse tegenstander, ook hier wisselde de score telkens van Nederland naar Noorwegen en omgekeerd. Op het einde was de winst echter voor Noorwegen, wat erg jammer was voor Cody zeker omdat de voorbereiding zo goed verlopen was. S’avond een wandeling gemaakt met Cody en alles nog eens doorgenomen, nu wat rust en op naar de World Cup in Oktober in Koper, Slovenie.

Voor GM Willy met het Noorse team was het wederom een erg geslaagd EK met als resultaat een 2e plaats overall. Dit met 8 goud, 4 zilver en 13 brons achter Roemenië maar voor Polen een mooie 2e plaats.

De organisatie was prima ook de lokatie, hotel kort bij zee en bij de sporthal dus geen transport nodig! En natuurlijk het mooie weer wat al meteen een positief gevoel gaf.

Op naar het EK wat zal gehouden worden in Cluj Napoca, Roemenië van  25-30 April 2023.