Doorgang scheidsrechterscursus

Geplaatst op 14-08-2020.

Doorgang scheidsrechterscursus

Zoals eerder gecommuniceerd zijn de stages/aftekeningen van de scheidsrechterscursus momenteel geen danexameneis. Het volgen van de cursus is voldoende, maar wel verplicht, om danexamen te doen. Deze stages/aftekeningen dienen wel later ingehaald te worden voor het verkrijgen van de scheidsrechterlicentie.
De laatste cursus heeft plaatsgevonden in januari (daarna zijn er nog twee mogelijkheden tot stage geweest), de eerstvolgende cursus is gepland op 5 september. Hiermee heeft de WSC tot nu toe minimale last van de coronacrisis gehad. Voor aankomende cursus is dat anders,.
De zaal is vastgelegd, maar wij hebben nog geen zicht op eventuele doorgang van deze cursus. Leden kunnen zich vanaf nu inschrijven voor deze cursus en wij gaan ervan uit dat deze op locatie door kan gaan. Indien dit niet het geval is, zullen we de theoretische component van de cursus op afstand geven (zoom / skype / teams / gotomeeting format). Het volgen hiervan is dan weer voldoende om aan een danexameneis te voldoen. Deze beslissing zullen wij uiterlijk twee weken voorafgaand aan de cursus maken.
Normaal gesproken bestaat de scheidsrechterscursus uit een theoretisch gedeelte in de ochtend, gevolgd door een praktijkgedeelte in de middag. Indien de cursus op afstand wordt gegeven komt dit praktijkgedeelte te vervallen. De WSC zal dan zoveel mogelijk instructeurs vragen om cursisten op de club praktijkervaring op te laten doen, voordat ze gaan scheidsrechteren op mogelijke toekomstige toernooien. Indien de cursisten op een toernooi een goede stage afleggen, hoeven ze dit praktijkgedeelte niet meer te volgen. Indien de WSC van mening is dat dit niet het geval is, zullen we cursisten vragen het praktijkgedeelte op de eerstvolgende cursus in te halen.
Ik hoop jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Vragen kunnen direct gericht worden aan wsc@itf-Nederland.nl.
Namens de voltallige WSC,
Sabum Rory

Schrijf je hier in voor de scheidsrechterscursus op 5 september 2020:

Scheidsrechtercursus B,C en D