Melissa uit Heeze maakt eigen krant en is landelijk nieuws

Geplaatst op 04-04-2020.

HEEZE – Waar een e-mailtje al niet toe kan leiden. De redactie van HeezeLeende24 kreeg een mailtje binnen met de vraag of er een bedrijf was dat een krantje wilde printen dat Melissa van der Klei (13) uit Heeze helemaal zelf had gemaakt. Reden? Haar oma, mevrouw Boons (77) is bewoonster van het Nicasius en zoals bekend mogen de ouderen geen bezoek ontvangen.

Voor Melissa reden te meer om een krantje te maken genaamd ”De Oppepper” met allemaal leuke dingen voor ouderen. Puzzels, liedjes en leuke wetenswaardigheden om de tijd door te komen. HeezeLeende24 sprak het netwerk aan en wat begon met de vraag voor 80 krantjes te printen resulteerde in een echte krant op tabloid formaat in een oplage van 1000 exemplaren!

HeezeLeende24 benaderde burgemeester Paul Verhoeven die namens de gemeente een bijdrage heeft gedaan en tevens de oplage verhoogde zodat alle ouderen in onze gemeente ”De Oppepper” kunnen lezen. Niet alleen HeezeLeende24 en de gemeente Heeze-Leende maar ook tableaux, Guitjens verzekeringen, alle lokale politieke partijen en een sponsor die graag anoniem wil blijven hebben bijgedragen aan de financiële totstandkoming van het project.

Voor Melissa was de verrassing extra groot toen zij vrijdagmiddag uit handen van burgemeester Paul Verhoeven het eerste exemplaar mocht ontvangen in het bijzijn van de cameraploegen van HeezeLeende24 en SBS 6 Hart van Nederland! Aansluitend ging Melissa naar haar oma in het Nicasius die de krant ‘op hoogte’ kreeg aangereikt van haar kleindochter. Een trotse oma en een hele blijde Melissa die haar wens in vervulling zag gaan.

Ook de bewoners van de aanleunwoningen van het Nicasius kregen een krant net als de bewoners van het Leenderhof in Leende. Daar overhandigde Melissa een kleine honderd Oppeppers aan activiteitenbegeleidster van Leenderhof. Tevens werd er een stapel overhandigd bij de SPAR in Sterksel waar de krant gratis af te halen is. Wil jij ook een krant bestellen dan kan dat via deoppepper2020@gmail.com. Op de vraag of Melissa iets voor HeezeLeende24 wil gaan doen zei ze direct ja dus jullie gaan nog meer van haar zien en horen! Wil je deze unieke krant alvast digitaal lezen dan kan dat via deze link.