Geslaagd Open Dutch toernooi

Geplaatst op 06-02-2019.

Elk jaar organiseert Difesa Sports de Open Dutch, zoals de meeste van jullie hopenlijk wel weten. Dit jaar was het toernooi voor de eerste keer op een Zaterdag (26 Januari) en het lijkt dat dat er voor gezorgd heeft dat we nog meer buitenlandse deelnemmers hadden. Met een totaal van 770 deelnemers uit 18 verschillende landen kun je denk ik wel stellen dat dit een van de beste en grootste toernooien in Europa is, met gegarandeerd kwalitatief het beste deelnemers veld. Ook qua “sfeer” is dit iets wat je niet veel ziet, 10 velden in 1 zaal!


Daarnaast ruim 70 scheidsrechters, 200 coaches, 200-300 bezoekers en natuurlijk een kleine 20 vrijwilligers. Dat klinkt erg veel, maar de realiteit is helaas dat we eigenlijk altijd wel vrijwilligers te kort komen. Dus schrijf alvast dat laatste weekend van Januari in je agenda, we hebben jouw hulp nodig anders kunnen we dit soort evenementen niet organiseren! Voor diegene die er bij waren, nogmaals bedankt voor jullie inzet, het is ongelofelijk hoeveel werk er verzet is die 2 dagen! We hadden tijdens de dag de wethouder van sport, Dhr van Dijk, op bezoek en ook hij was erg onder de indruk van het formaat van het toernooi en de sfeer. We mogen trots zijn op zo’n mooi evenement in Helmond.


 

Uiteraard hadden we ook een aantal deelnemers die onder leiding van coaches Mishel, Maxine, Jerom en Aaron deelnamen aan de competitie. En natuurlijk waren Emiel, Richard en Marc als scheidsrechter aanwezig. Het niveau was erg hoog dit jaar en de poules waren enorm groot. Desondanks zijn we “overall” 5de geworden op het toernooi, wat een goede prestatie is gezien het aantal deelnemers die we hadden. Wie had er dan prijs zul je je afvragen? Daar gaan we:

  • Harold Scheffers – 2de bij Tuls
  • Jersey Ter Burg – 2de bij Sparren
  • Lukas Tobisch – 1ste bij Sparren
  • Robin Wemmers – 3de bij Sparren
  • Maartje Gubbels – 1ste bij Sparren
  • Jorg Gubbels – 1ste bij Sparren
  • Maartje Gubbels – 1ste bij Overall Sparren
  • Lars Leijten – 1ste bij Sparren
  • Harold Scheffers – 3de bij Sparren

Toch een mooie lijst, pp naar het volgende toernooi! Nogmaals iedereen bedankt voor alle hulp: coaches, scheidsrechters,  vrijwilligers etc. We hopen weer op jullie te kunnen rekenen volgend jaar!

PS: Er staan letterlijk duizenden foto’s online. Je kunt de links naar de verschillende pagina’s hier vinden.