Seminar Master Jerzy Jedut

Geplaatst op 02-07-2017.

Zaterdag waren Zofia Hikspoors en Sahyun Willy van de Mortel aanwezig bij de seminar van de Poolse kampioenenmaker Master Jerzy Jedut. Jammer genoeg was de opkomst erg matig, velen hebben dus een unieke kans gemist!

Na een warming-up met spelvormen werd er uitdrukkelijk in gegaan op de basis. Te beginnen met de basis van het bewegen. Vele nieuwe ideeën en beter begrijpen waarom men het zo doet. Duidelijk de rode draad die door de seminar liep maar ook tijdens zijn reguliere lessen vertelde hij.

Na de verschillende manieren van het bewegen was er ook veel tijd voor het stuk stoten. Volgens Master Jedut worden daar nog steeds de meeste punten mee gemaakt en moet daar ook vooral in het begin veel nadruk op liggen. Vervolgens het samenvoegen van het bewegen met de stootoefeningen maakte het allemaal al lastiger 🙂

Op het einde nog enkele fysieke oefeningen, even basisoefeningen op een net andere manier en afgesloten met een paar zelfverdedigingsoefeningen.

De tijd was omgevlogen, toch voelde het lichaam wel dat het 5 uur in actie was geweest 🙂

Een erg leuke en leerzame dag was dit geweest, nogmaals dank aan ITF-Nederland voor de organisatie van dit evenement.

En nogmaals dank aan Master Jerzy Jedut voor het delen van zijn kennis en ervaringen.

IMG_3673

IMG_3667

IMG_3668