Ryan danst op podium van Nationale Opera in Amsterdam.

Geplaatst op 21-03-2017.

Ryan van Berlo en Isabelle

Hieronder een kort verslag van Ryan van Berlo welke momenteel danst in the Opera van Wozzeck in Amsterdam. Naast dat Ryan een blauwe band in Taekwon-Do is blijkt hij ook heel erg goed te zijn in het stijldansen. Hij heeft hier dan ook al vele prijzen in gewonnen, maar nu uitverkozen om samen met Isabelle te schitteren op het podium van het Nationale Opera in Amsterdam.

De eerste voorstelling was het laatste weekend.

Hier een stukje wat Ryan er over heeft te vertellen.

We zitten veel in de auto en hebben veel getraind maar dat heb ik er wel voor over.
Soms moest ik al eerder van school weg om op tijd in Amsterdam te zijn voor de repetities. Gelukkig mocht ik dit doen van school.

We hebben twee kostuums, een smoking en een latin kostuum.

Samen met mijn danspartner Isabelle hebben we in november auditie gedaan voor de opera Wozzeck, hier zochten ze dansende kinderen. We zijn aangenomen en vanaf februari zijn we in Amsterdam aan het trainen gegaan.
We dansen met meerdere koppels die uit heel Nederland komen.

Het is een heftige opera, een zware opera zoals ze dat noemen.
Het verhaal gaat over een soldaat genaamd Wozzeck die na de oorlog thuis komt en door meerdere mensen vernedert wordt. Zijn vrouw is vreemd gegaan en hij kan dat niet verwerken. Waanzinnig geworden vermoord hij haar en komt daarna zelf om.

Afgelopen zaterdag was de première. Het was helemaal uitverkocht, 1600 mensen waren aanwezig. Echt veel. Het ging super goed.
We openen met de dansende kids de opera en dansen dan een Engelse wals en een cha cha cha. Isabelle en ik mogen de cha cha cha zelfs helemaal alleen beginnen.
In een andere scene mogen we weer met zijn alleen meedoen. Het is een scene in de taverne, een bar. Daar dansen we twee keer een Engelse wals en we moeten daar ook acteren. Spannend maar wel leuk om te doen. Aan het einde van de scene mogen we dan ook nog van een hele grote glijbaan af.

Het is een echte super ervaring.

Groetjes Ryan.