Difesa Sports in Budapest.

Geplaatst op 11-10-2016.

14612495_339764139690777_899054731490572283_o

Dinsdagmorgen vroeg ging het Difesa Sports team via Rotterdam airport naar Budapest.

Aangekomen daar eerst naar de appartementen in de stad voordat men vertrok voor de weging. Deze was in de sporthal en liep redelijk goed. Voor Difesa Sports verliep dit perfect met iedereen op gewicht.

Toen even een supermarkt opgezocht om wat in te slaan.

Vanavond op tijd naar  bed want morgen gaat het van start, met Maxine, Brian en Jorg op het onderdeel tuls.

Op het onderdeel tuls was het voor Brian en Maxine na een ronde over, Jorg wist 3 rondes door te komen voordat hij door Moldavië werd uitgeschakeld.

Bij het sparren ging Bryan in zijn eerste partij in de laatste seconde in de fout door uit het veld te gaan, hierdoor een waarschuwing wat het resultaat omdraaide! Erg zuur maar niets meer aan te doen. Emiel zat vooral in het eerste gedeelte niet in de partij, de reden is onbekend. Hij kende partij tegen de Canadees niet naar zijn hand zetten, jammer want in de training ging het lekker. Maxine had in de eerste ronde een tegenstandster uit de USA die het verschil wiste maken met dwit chagi en een bandae dolly chagi op het eind. Jorg mocht in zijn eerste partij tegen de Europees kampioen uit Italie, na een eerste score voor Jorg bleek deze nog wat te sterk en ervaren te zijn in Jorg zijn eerste senior optreden.

Op zondag was het aan Maxine om te gaan breken, de handkantslag zou lastig worden dat was bekend. En ondanks dat ze alles gaf gebeurde er niets met de planken! De zijwaartse trap had ze veel vertrouwen in omdat dit op de training ook lukte. Echter deze wedstrijd niet, ze raakte de plannen iets te laag waardoor het erg lastig word ze te breken.

Brian ging nog aan de bak met het springen, de hoogte sprong en de vliegend zijwaartse trap. De hoogte sprong bleek het koren van het kaf te scheiden bij alle deelnemers. Ook Brian wist deze niet te raken, echter de zijwaartse trap ging lekker en pakte hij de score mee. Een mooie ervaring op dit internationaal niveau.

Al met al dus niet helemaal wat we er allemaal van verwacht hadden, maar ook dat is sport. Proberen om van je verliespartijen te leren en een volgende keer er weer vol voor te gaan. Op een toernooi met over de 1800 deelnemers zijn er meer verliezers als winnaars. Echter in mijn ogen is elke deelnemer al een winnaar met de voorbereiding op  dit evenement in de pocket.

Wil dan ook alle deelnemers bedanken voor de leerzame en gezellige week hier in Budapest.

img_7859

img_7861