3e plaats voor Jorg Gubbels op EK

Geplaatst op 27-10-2015.

Tijdens de Europese kampioenschap in het Schotse Motherwell was Difesa Sports ook vertegenwoordigt.

Als scheidsrechter was sabum Emiel Kloor aanwezig, deelnemer was Jorg Gubbels en coach voor Noorwegen was sahyun Willy van de Mortel aanwezig.

Jorg kwam op 2 onderdelen uit, op donderdag bij de tuls en op vrijdagmorgen bij het sparren -56 kg.

Na aankomst in Schotland stond voor woensdag de weging op het programma, voor Jorg erg belangrijk want hier was hij al lange tijd mee bezig om op het vereiste gewicht te komen! Dit lukte prima, op de weegschaal kwam 54,2 kg te staan dus no problem.  Hierna kon Jorg weer beginnen om aan te sterken door kleine beetjes te gaan eten.

Donderdagmorgen bij het onderdeel tuls 2e Dan junioren kwam Jorg in zijn eerste wedstrijd uit tegen Duitsland. Deze wist hij te winnen waarna hij in de tweede ronde verloor van een Poolse deelnemer. Goed gedaan maar meer werken aan de traptechnieken, deze blijven hier erg belangrijk.

Vrijdagmorgen om 09.00 uur stond voor Jorg het onderdeel sparren op het programma, bondscoach Stephan Tapilatu warmde Jorg goed op zodat hij klaar was om te beginnen. Jorg leek ook minder gespannen als tijdens het WK dus dat beloofde veel goeds.

Zijn eerste partij was tegen Necj Aristovnik uit Slovenië een bekende van Jorg, na een mooie voorsprong leek de wedstrijd op het einde om te draaien. Echter net voor het einde wist Jorg de partij naar zich toe te trekken. In zijn tweede partij kwam hij uit tegen de Zweed Simon Peterson die hij overtuigend wist te verslaan met ook vooral goede traptechnieken. In de kwartfinale kwam de tegenstander uit het thuisland Schotland met de plaatselijke favoriet  Matthew O’Hare. Maar ook deze ging bij Jorg aan de zegekar door enkele mooie hoofdtreffers. De semi-finale ging tegen de Rus Dmitrii Nikitin, deze nam meteen het iniatief in de partij, Jorg wist nog wel enkele treffers te maken maar kon de partij niet naar zich toe trekken en moest de eer aan de Rus laten.  Jammer maar hiermee toch een hele mooie en verdiende 3e plaats behaald op dit EK.

Vooral ook dank voor het coachen op dit EK bij de tuls door sabum Edwin van der Lee en bij het sparren door bondscoach Stephan Tapilatu.

Voor Nederland was er verder nog een 3e plaats voor junior Sam Delrock -60 kg en een Europese titel voor wereldkampioen Nina Meppelder senioren +75 kg.

Nu op naar het volgend EK welke gehouden word in Tampere, Finland van 27 April t/m 1 Mei 2016.

IMG_0154

 

fri-r5-93448am--9850

 

fri-r5-93008am--9827

 

 

IMG_0184