Ervaring op WK voor Vincent en Jorg.

Geplaatst op 14-06-2015.

Voor zowel Vincent als Jorg was dit hun eerste kennismaking met een Wereldkampioenschap Taekwon-Do, toch spannend dus!

Beide zijn niet in de prijzen gevallen deze keer maar hebben wel hun uiterste best gedaan, en ook zeker veel ervaring opgedaan.                                                                 Vincent verloor in de 2e ronde spa aren -50 kg van de Duitser Anis Triqui, de grotere Duitser wist ondanks de druk van Vincent toch zijn lengte voordeel uit te buiten.

Jorg begon het WK met het onderdeel springen, ondanks dat hij niet in de prijzen viel toch goed gedaan en zeker mogelijkheden in de toekomst.                                    Het 2e onderdeel ware de tuls 2e Dan, hier kwam Jorg tot de kwartfinale net buiten de prijzen dus. Wel een paar mooie overwinningen dus hard werken voor de toekomst.

Op het onderdeel sparren -56 kg kwam hij uit in zijn eerste partij tegen Chili, een partij waar hij steeds voor stond tot op het laatst! Had zeker meer ingezeten! Jammer maar ook dat zijn ervaringen die je mee moet nemen. Daar gaan de coaches zeker ook mee aan de slag.

Nederland behaalde verder 1 gouden medaille (Nina Meppelder) en 3 maal brons (Bo Rook, Luc Buikema en Asmara Pattipeiluhu).

Het WK was een goed en mooi georganiseerd evenement met een erg hoog technisch niveau, willen we aansluiting houden zal er echt hard gewerkt moeten worden door deelnemers en staf. Het EK staat alweer voor de deur in Oktober in Schotland, dus een korte vakantie voor velen.

IMG_6911_2  IMG_6802_2

IMG_6892_2  IMG_6665

Jorg kyocha joomuk noollo makgi

IMG_6660_2