Trainings weekend in Groningen.

Geplaatst op 28-04-2015.

Vrijdag 24 April vertrokken Vincent Ha en Jorg Gubbels samen met sahyun Willy naar Groningen voor het trainingsweekend van de Nederlandse selectie voor de WK.                     De selectie kwam samen in de sportschool van de bondscoach Stephen Tapilatu, overnachten deed men daar ook in de dojang.  Doel van het trainingskamp was om de laatste puntjes op de i te zetten en vooral ook om als team naar elkaar toe te groeien.

Op de zaterdag was er een kussen en sparring training gevolgd door een tul-training. Hiervoor waren leden van het CTO naar Groningen gekomen om dit onderdeel op hun te nemen. Eerst werden de lage tuls doorgenomen met algemene aanwijzingen en in het middag gedeelte kwamen de hogere tuls aan bod. Er werd hard en goed gewerkt, hartelijk dank aan sabum Art van der Lee en sabum Edwin van der Lee voor hun energie en tijd. Ook werd er voor het team gevoel nog een opdracht uitgedeeld waarin de dames en heren in een tijdbestek van 15 minuten een team tul in elkaar moesten zetten en deze daarna als demo uitvoeren. Mooi om te zien hoe men dit oppakte en ook het resultaat was erg goed. S’avonds werd de stad Groningen nog even bezocht.

De zondagmorgen stond in het teken van team spirit, men vertrok naar een opleidingscentrum van de politie en werden daar allemaal in een overall gehesen. dus dat was duidelijk, hardlopen, klimmen, kruipen enz en dit allemaal met een mooie ijzeren balk om mee te nemen! Er moest als team worden samenwerkt en daar werd goed naar geluisterd. Bij terugkomst was iedereen het er over eens dat dit heel erg leuk was geweest.

Na de lunch welke weer erg goed was klaar gemaakt door Magda Tapilatu was er tijd voor het doornemen van de game plans van iedereen. De plusjes en minnetjes kwamen hierbij nog eens aan bod. Daarna werd er weer afscheid genomen van elkaar en kon de terugreis weer beginnen.

Nogmaals hartelijk dank aan de TSC en sportschool Tapilatu voor de goede organisatie van dit weekend.

Vincent & Jorg einde weekend

sabum Stephen met uitleg     CTO  CTO_06     slaapzaal