Krav Maga

Krav Maga is het Hebreeuwse woord voor contactsport. Het is een uniek zelfverdedigingssysteem welke in de jaren ’50 is ontwikkeld door grootmeester Imi Lichtenfeld. Dit was de toenmalige topinstructeur van het ‘man tot man’ gevecht in het Israëlisch leger. 

Krav Maga is een moderne, praktische en beproefde wijze van zelfverdediging en het is  zorgvuldig toegesneden op de huidige agressie in de wereld. Het word gekenschetst door een logische benadering van zelfverdediging en gevechtssituaties. Men kan in een korte periode van instructie een relatief hoog niveau kan bereiken. Doordat de geleerde technieken gebaseerd zijn op natuurlijke reacties en onder realistische omstandigheden worden getraind blijven deze ook onder extreme stress effectief. Krav Maga is voor iedereen geschikt, ongeacht je lichamelijke conditie en leeftijd.
Krav Maga combineert mentale, technische, tactische en lichamelijke training om zo de kans te vergroten de controle over de meest gevaarlijke situaties te verkrijgen.

Volgens vele professionals, die de Krav Maga training hebben gevolgd, zijn de belangrijkste karakteristieken van Krav Maga:

•    Het bevat makkelijk te leren technieken, die gebaseerd zijn op natuurlijke lichaamsbewegingen en logische verdedigingsprincipes. 

•    Beoefenaars kunnen een hoog niveau bereiken in een relatief korte tijd. 

•    De technieken en tactieken werken zelfs tijdens ruwe, ongecontroleerde en vijandige omstandigheden.
•    Beoefenaars behouden het vermogen om de technieken op hoog niveau te gebruiken zonder dat er steeds geoefend en getraind moet worden.